Použité suroviny receptu Plněný celer se žampiony:
2 celery
| šťáva z 1/2 citronu
| 2 lžíce oleje
| 1/2 cibule
| 200 g anglické slaniny
| 200 g žampionů
| 1 vejce
| 100 ml bílého vína
| špetka soli a pepře
| petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Plněný celer se žampiony:
Bulvy celeru okrájíme, rozpůlíme a vložíme je do studené osolené vody s citronovou šťávou. Povaříme 20 minut.
Celer vyndáme a necháme ho vychladnout. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a na tenké plátky pokrájené žampiony. Krátce vše podusíme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. Tou pak plníme bulvy.
Vložíme je do pekáče, podlijeme vínem a zapékáme ještě 20 minut.
Nakonec posypeme petrželkou.
Fotky receptu Plněný celer se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!