Použité suroviny receptu Plněný chňapal s koriandrem:
1 celý chňapal /asi 1,5 kg, bez šupin a hlavy, vykuchaný/
| 4 nakrájené jarní cibulky
| hrst nasekané natě koriadru
| 750 ml nasekaných rajčat /lze i konzervovaná/
| 1 lžíce nasekaného česneku
| 125 ml suchého bílého vína
| olivový olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Plněný chňapal s koriandrem:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do ryby uděláme z každé strany 3-4 zářezy, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku. Po dvou lžících nasekané cibulky a koriandru odložíme na ozdobu. Rajčata, cibulky, koriandr a česnek smícháme, osolíme a opepříme. Polovinou směsi naplníme rybu a zbytek nasypeme nahoru. Rybu podlijeme vínem a za občasného přelévání šťávou pečeme 20-30 minut, podle velikosti ryby. Na podnosu přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou cibulkou a koriandrem. Podáváme s pečivem nebo s bramborami.
Fotky receptu Plněný chňapal s koriandrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!