Postup přípravy receptu Plněný vepřový měšec:
Z vepřové kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme grilovacím kořením, potřeme hořčicí a naplníme touto náplní: uvařený uzený bůček nakrájíme na malé kostičky a podusíme je s nakrájenou cibulí, kapií a hráškem doměkka. Potom zalijeme vejci se solí a spojíme. Prochladlou směsí plníme plátky, okraje stáhneme k sobě a svážeme nití do tvaru měšce. Vložíme do sádlem vymaštěném pekáče a pečeme za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem /asi 250 ml/ z masového bujónu, provaříme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Vložíme zpět maso, ze kterého jsme odstranili nítě a krátce prohřejeme. Plněný vepřový měšec se podává s různě upravenými brambory a zeleninovým případně hlávkovým salátem.