Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 13.10. 2024
Dnes má svátek Renáta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poctivý selský chléb

fotka Poctivý selský chléb
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Poctivý selský chléb:

2 hrnky chlebové mouky  | 1 1/2 hrnku kvásku  | 3/4 lžičky soli

Postup přípravy receptu Poctivý selský chléb:

Z mouky, kvásku a soli uhníst těsto tak dlouho, až se odděluje od stran mísy. Může se pracovat ručně, nebo v robotě.
Vložit těsto do olejem vymazené mísy, několikrát jej otočit, aby se obalilo v oleji. Přikrýt ho utěrkou a nechat nakynout do dvajnásobného objemu asi 1-1 1/2 hodiny.
Vyklopit těsto na trochu pomoučený vál a vypracovat těsto tak, aby se zbavilo všech vzduchových bublin. Vytvořit z těsta kouli, neustále ji nahoře seštipovat dohromady a nakonec kouli otočit hladkou stranou nahoru. Položit na plochý plech vysypaný kukuřičnou krupicí, přikrýt utěrkou a znovu nechat nakynout asi po 1 hodinu do dvojnásobného objemu.
Mezi tím dát přihrádku v troubě úplně dolů a položit na ni těžký plech posypaný kukuřičnou krupicí (máte-li kámen tak tím líp). Předehřát troubu na 200 °C alespoň po 20 min. Ostrým nožem nakrojit do povrchu chleba velké mělké X, nebo kosodelníkovou mřížku (používám čistou žiletku).
Pošplíchat chléb vodou a nechat sklouznout na těžký plech v troubě. Péct do zlatově hněda asi 60 min. až chléb zní dutě, když se na něj zaťuká prstem. Čas pečení je přibližný, každá trouba peče jinak.
Vyjmout chléb z trouby a nechat ho na mřížce zchladnout alespoň po 30 min. před krájením, lépe však déle.



Fotky receptu Poctivý selský chléb:

Poctivý selský chléb
Poctivý selský chléb
Fotky vložil: damami 
Hodnocení receptu Poctivý selský chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles