Postup přípravy receptu Podbité bandurky:
Dáme vařit na kostičky pokrájené brambory se dvěmi špetkami soli. Předtím, než budou brambory uvařené, k nim přidáme menší cibuli a bobkový list. Na pánvičku dáme trochu oleje a pomalu zahříváme. Mezitím do malé misky vylijeme dvě smetany a k nim přidáme asi tak čtyři lžíce polohrubé mouky a zamícháme. Když už olej máme akorát, lehce poprášíme pánvičku sladkou červenou papriku a ihned vlijeme do hrnce s bramborami. Ze směsi vyndáme cibuli, pokud je rozvařená. A následně přidáme do hrnce s bramborami i smetanu s moukou a mícháme, až se to rozpustí. (Směs se srazí, ale to nevadí, rozmícháme to). Pokud zjistíme, že bychom směs chtěli hustší, přidáme ještě dvě lžíce polohrubé mouky smíchané s vodou ve skleničce.