Použité suroviny receptu Podmáslový hrníčkový chléb se sezamovými semínky:
2 1/2 hrnku hladké mouky
| 4 lžíce sezamových semínek
| 2 hrnky podmáslí
| 1/3 kostky droždí
| 1 1/2 lžičky soli
| 1 lžička pískového cukru
| dle potřeby: hladká mouka na posypání válu
| dle potřeby: tuk na vymazání formy na biskupský chlebíček
| 2 lžíce mléka na potření chleba
Postup přípravy receptu Podmáslový hrníčkový chléb se sezamovými semínky:
V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Osolenou mouku promícháme se třemi lžícemi sezamových semínek, přilijeme vykynutý kvásek, zbylé podmáslí a vypracujeme vláčné těsto. Po vykynutí (30-40 minut) těsto prohněteme na pomoučeném válu a vložíme do tukem vymazané formy. Povrch potřeme mlékem, posypeme zbylými sezamovými semínky a ve formě necháme ještě několik minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35-45 minut.
Fotky receptu Podmáslový hrníčkový chléb se sezamovými semínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!