Postup přípravy receptu Podzimní kotlík:
Nejprve omyjeme a osušíme maso, přes vlákna nakrájíme plátky asi 0,5 cm silné, které potom překrájíme na proužky také o šířce 0,5 cm. Takto připravené maso dáme do misky, posypeme vegetou, zakapeme olejem, promačkáme, promícháme a necháme v chladničce odležet asi 30 minut.
Mezitím připravíme zeleninu. Očistěné a oprané zelí nakrájíme na silnější proužky a spaříme vařící vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Z červené řepy slijeme nálev. Na pánev dáme olej a řádně rozehřejeme. Maso rozložíme na dno a opečeme po obou stranách. Potom přidáme nakrájenou cibuli a necháme jí zesklovatět. Přimícháme spařené zelí, červenou řepu, můžeme dosolit, opět promícháme a pod poklicí podusíme 7-10 minut.
Tento pokrm má velmi jemnou a vyrovnanou chuť zeleniny a masa. Chceme-li ho mít se šťávou, maso mírně podlijeme a zahustíme rozmíchaným solamylem ve vodě.
Přílohy: dušená rýže, arabská rýže, pečivo