3 1/2 hrnku polohrubé mouky
| 2/3 hrnku pohankové mouky
| 2 lžičky soli
| 2 vejce
| 1 hrnek mléka
| 1 bílek na pomazání
| dle chuti: hrubou sůl, sezamová semínka, nebo mák na posypání
Postup přípravy receptu Pohankové preclíky:
Ve velké míse smíchat mouky a sůl. Rozmíchat vejce s mlékem a přidat do mouky. Zadělat středně tuhé těsto. Přendat těsto na pomoučený vál a ješte vypracovat. Přikrýt a dát odpočinout na 20 min.
Nakrájet těsto na 12, nebo 16 kousků (záleží jakou velikost preclíků chcete). Vyválet každý kousek na dlouhý váleček, který je uprostřed nejtluščí a ke koncům se zužuje. Zamotat do tradyčního tvaru preclíku.
Poskládat preclíky na lehce olejem pomaštěný plech, pomazat je trochu našlehaným bílkem a posypat solí, semínkama, nebo mákem. Péct v předem vyhřáté troubě na 210 °C asi 15-20 min. Podávat vlažné.
Fotky receptu Pohankové preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!