Postup přípravy receptu Pohárky s citronovým máslem:
Do čtyř misek nebo skleniček, které snesou pobyt v mrazáku, rozdělte citronové máslo. Zalijte ho šlehačkou, postrouhejte čokoládou a dejte k ledu, aby se dezert důkladně vychladil. Podávejte se svými oblíbenými sušenkami.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.