Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka a la seitan:
1/4 malé hlávky zelí
| 1 cibule
| 1 velká mrkev
| 1 kedlubna
| 1 petržel (pastinák)
| barevná zelenina dle libosti (paprika, hrášek,pórek)
| snítka celerové natě
| 1 balení syrového seitanu
| stroužek česneku
| 1 plátek řasy Kombu
| 4 lžíce sójové omáčky
| špetka soli
| voda
| zelená nať (petržel, mladá nať mrkve nebo celeru, cibulová nať, řeřicha, pažitka)
| 1 kousek celého zázvoru
Postup přípravy receptu Polévka a la seitan:
Zeleninu (celé kousky), řasy, zázvor a kousky syrového seitanu vložte do vroucí jen mírně osolené vody a vařte přibližně 50 až 60 minut. Odstavte, seitan vyndejte, vývar přeceďte a vezměte si z něj jen tolik, kolik budete potřebovat na polévku. Uvařenou zeleninu a řasy pokrájejte a vráťte do polévky. Je-li polévka moc slaná, zřeďte ji převařenou vodou a přidejte jemně nasekanou zelenou nať. Seitan mezitím nechte zchladnout ve zbytku vývaru. Do polévky můžete přidat jako jemné nudličky (amarantové, rýžové).
Fotky receptu Polévka a la seitan:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!