1/2 kostky natural Tofu
| 1 střední mrkev
| 1 pastinák či petržel
| 1 cibule
| 3 lžíce obilných vloček
| 2 hrsti nakrájeného pórku
| 2 malé brambory
| 1 kostka BIO bujonu nebo trocha bezglutamanové vegety
| mořská řasa (na jednu porci asi jednu čajovou lžičku již nabobtnalé)
| koření: kmín celý i mletý, bazalka, petrželová nať, 3 bobkové listy
Postup přípravy receptu Polévka s tofu a pórkem:
Na struhadle se „slzičkovými oky“ si nastrouháme mrkev, pastinák a tofu. Brambory nakrájíme na malé kostičky. Na trošce oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Po chvilce restování dáme na cibulku brambory a okořeníme kmínem, bazalkou a bobkovým listem. Zalijeme troškou vody, jen tolik, aby brambory byly pod vodou a asi 3 minuty takto dusíme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a tofu, oprané ovesné vločky a mořskou řasu. Podle chuti osolíme. Zalijeme1 l vody a do hrnce vhodíme bujon. Vaříme asi 5 minut. Odstavíme z plamene. Pak už jen přidáme nakrájený pórek a petrželovou nať a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Fotky receptu Polévka s tofu a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!