Použité suroviny receptu Polévka z kuřecích drůbků sváteční:
1 menší kuřecí drůbky
| hladká mouka, sůl
| 40 g rostlinného tuku
| několik kuliček nového koření a pepře
| 100 g kořenové zeleniny
| půl cibule
| 1 stroužek česneku
| 1/8 l sladké smetany nebo mléka
| 1 žloutek
| 8 vlašských ořechů
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z kuřecích drůbků sváteční:
Oprané drůbky rozdělíme na menší kusy, osušíme, poprášíme moukou a v tuku po všech stranách opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a koření a dáme vařit. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme. Hotový vývar procedíme, vložíme do něj maso obrané z drůbků a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně nebo v mléce. Dále už nevaříme. Polévku podle chuti přisolíme. Při podávání sypeme rozsekanými ořechovými jádry a petrželkou.
Fotky receptu Polévka z kuřecích drůbků sváteční:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!