![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní kapří polévka: Z hlavy a odřezků připravíme vývar. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle dorůžova, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a povaříme. Do vařícího základu přidáme na kostky... ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mléčná rybí polévka: Mléko zředíme vodou, osolíme, přivedeme k varu, přidáme brambory a vaříme 10 minut. Před koncem vaření přidáme očištěné, nakrájené a vykostěné ryby a vaříme asi 15 minut. Hotovou mléčnou rybí polévku ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselo z ryb: Ve slané vodě povaříme odřezky a vnitřnosti ryby kromě jiker nebo mlíčí, které povaříme zvlášť ve slané vodě s octem. Vývar z odřezků scedíme, maso obereme z kostí a znovu dáme do... ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jikrová polévka: Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule. Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové... ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Jihočeská kapří polévka zadělávaná: Rozpůlené kapří hlavy (zbavené žaber a očních bulv), ploutve a vnitřnosti omyjeme a vaříme v osolené vodě s přidáním cibule, póru a koření doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou... ... ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Dietní polévka z ryby: Ve vodě rozvaříme housky, prolisujeme je, osolíme a vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce. Vařené rybí maso nasekáme na kostičky a přidáme do polévky. Nakonec přidáme... ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dietní polévka z hlavy kapra: Rybí hlavu uvaříme doměkka, maso obereme. Zvlášť vaříme jikry s mlíčím a se zeleninou nakrájenou na nudličky. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z hlavy a dobře rozšleháme. Potom ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový boršč: Nakrouháme zelí. Polovinu zeleniny nastrouháme na struhadle, druhou polovinu nakrájíme na kousky. Cibulku nasekáme na kostičky. Řepu nastrouháme nahrubo. Brambory nakrájíme na kostky a rajčata rozčtvr ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maminčina houbová polévka : Z oleje a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalejeme ji mlékem a vodou (1:1) přidáme houby, muškát, podravku, kmín a osolíme. Necháme povařit asi čtvrt hodinky a poté přidáme nasekaný libeček a kous ... …více»
|
![]() |
16. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hustá polévka s houbami: Všechnu zeleninu a bramboru nakrájejte na jemné kostičky nebo nudličky. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přilijte olej, vsypte zeleninu a bramboru. Asi tři minuty opékejte a promíchávejte. Do hrnce př ... …více»
|