![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka se zelenými smaženkami : Vývar s nakrájenou zeleninou a kořením přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. V menší misce či hrnečku si rozšleháme vejce, přidáme jemně nakrájenou petrželku, cibuli, mouku, špetku soli a pep ... …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní zeleninová polévka: 1. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme pórek, česnek a zázvor a opékáme jen na středním ohni za občasného zamíchání 2 min.. Vmícháme kmín, koriandr a kurkumu a opékáme je za stálého míchání zhruba …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočková polévka s rajčaty: 1. Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej. Přidáme cibulku a za občasného zamíchání ji na mírném ohni opékáme 5 min. doměkka.
2. Vmícháme česnek, kmín, mletý koriandr, rajčata a čočku a za stálého míchání vše opékáme …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí vývar: 1. Kuřecí křídla a krky a cibule opékáme na mírném ohni, až se povrch masa uzavře. 2. Přilijeme vodu, seškrabeme případné připečené kousky ze dna a polévku přivedeme k varu. Pěnu na povrchu sbíráme. Přidáme …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový vývar: Do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky,1 snítka tymiánu, 1 bobkový list.
1. Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a pórek a opékáme je na mírném ohni za občasného …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čínská nudlová polévka: 1.Zeleninový vývar nalijeme do hrnce, přidáme sójovou omáčku a směs přivedeme na středně silném ohni k varu.
2.Šafrán mírně utlučeme v keramickém hmoždíři a nasypeme do horkého vývaru se sójovou …více»
|
![]() |
3. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí vývar: (do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky,1 snítka tymiánu, 1 bobkový list …) 1. morkové kosti, maso a vodu přivedeme na mírném ohni k varu. Pěnu na povrchu sbíráme.
2. do každé půlky cibule …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kozí brada : Listy kapusty opláchneme, silné košťály vykrojíme a listy nakrájíme na silnější proužky. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky o straně asi 1,5 cm a vhodíme je do vařící osolené vody s kmínem. Na p ... …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krémová polévka z brokolice : Brokolici opláchneme a rozdělíme na malé růžičky, stonky brokolice nakrájíme na špalíčky. Citron dobře opláchneme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brokolici a podu ... …více»
|
![]() |
2. 10. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkonošská bramboračka s houbami: Na tuto polévku si připravíme pořádně velký hrnec - mělo by se do něj vejít alespoň 2,5 l vody. Vodu osolíme a dáme vařit. Zatím se věnujeme čištění a krájení zeleniny na polévku a čištění a krájení h ... …více»
|