Použité suroviny receptu Fasolada - řecká fazolová polévka:
300 g bílých fazolí
| 250 g kořenové zeleniny
| 400 g brambor
| vývar (třeba z uzeného) nebo bujónová kostka
| sůl
| cibule
| česnek
| paprika (koření)
| olej
| pórek nebo petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Fasolada - řecká fazolová polévka:
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón). Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem. Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
Nezahušťujeme, to zajistí rozvěřené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Fotky receptu Fasolada - řecká fazolová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!