Vložil: | SRNA |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kyselá fazolová polévka:
250 ml kysaná smetana
| 1 ks petržel
| 1 stroužek česnek
| 1 ks mrkev
| 2 lžíce hladká mouka
| 300 g fazole
| 1 ks cibule
| 1 špetka jedlá soda
| 1/2 ks celer
| 1 lžička sůl
| 1,5 l voda
| 30 g sádlo
| podle chuti: majoránka a mletý pepř
Postup přípravy receptu Kyselá fazolová polévka:
Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody.
Cibuli oloupeme a jemně usekáme, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Fazole spolu se zeleninou a špetkou jedlé sody uvaříme do měkka. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku a když jsou fazole měkké, polévku jí zahustíme a dobře povaříme.
Potom polévku osolíme, přilijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem a vše propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme.
Ochutíme česnekem a majoránkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Kyselá fazolová polévka:
Fotky vložil: Baevisova,damami,vilka,vocjan