Vložil: | HORAZU |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Polský boršč se smetanou:
1267 ml hovězího vývaru
| 333 g červené řepy
| 67 g mrkve
| 67 g petržele
| bobkový list
| nové koření
| 20 ml octu
| 200 ml smetany
| 33 g hladké mouky
| sůl
| 700 g oloupaných brambor
| 200 g slaniny
| pažitka
Postup přípravy receptu Polský boršč se smetanou:
Do mírně vroucího vývaru přidáme na kousky krájenou řepu, mrkev, petržel, celer, bobkový list, nové koření a ocet. Vše společně povaříme nejméně 20 minut. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme za stálého míchání do polévky. Krátce povaříme dle potřeby dochutíme solí. Brambory uvaříme obvyklým způsobem. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme částečně roztavit. Polévku scedíme. Jednotlivé porce polévky zdobíme sekanou pažitkou, přeléváme roztavenou slaninou s bramborem.
Fotky receptu Polský boršč se smetanou:
Fotky vložil: katyakaty,uznevim,MichelePrg,cudovluc,Dadulina,Nandiči