Použité suroviny receptu Pomerančový krém s želatinou:
4 plátky bílé želatiny
| 3 vejce
| 4 lžíce cukru
| 250 ml pomerančové šťávy
| 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
| šlehačka a čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu Pomerančový krém s želatinou:
Želatinu necháme nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a pomerančovou kůru vyšleháme do pěny. Nabobtnanou želatinu rozpustíme v trošce vařící pomerančové šťávy a se zbylou šťávou vmícháme do žloutkového krému. Mícháme až začne houstnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do krému. Naplníme poháry, které necháme v chladničce aspoň hodinu ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Fotky receptu Pomerančový krém s želatinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!