Těsto:
| 500 g polohrubé mouky
| 1 bal. prášku do pečiva
| 160 g moučkového cukru
| 100 g tuku
| 3 vejce
| Krém:
| 1 litr mléka
| 100 g moučkového cukru
| 250 g másla
| 2 balíčky vanilkového pudinku
| 4 lžíce rumu
| 2 - 3 lžíce hrubé mouky
| Poleva:
| 250 g moučkového cukru
| 2 lžíce citronové šťávy
| 3 lžíce horké vody
Postup přípravy receptu Pražská brusle:
Těsto:
Ze surovin na těsto vypracujeme na vále těsto, ze kterého vyválíme dvě placky. Tyto placky v troubě postupně upečeme.
Krém:
Všechny suroviny postupně smícháme a uvaříme z nich kaši. Postupujeme stejně, jako když vaříme pudink. Pak přidáváme zbytek surovin. Uvařený krém nalijeme mezi upečené placky. Vrchní placku potom polijeme polevou.
Poleva:
Cukr smícháme s horkou vodou, přidáme citronovou šťávu a vymícháme do hladka.
Řezy je dobré nechat několik hodin rozležet.
Fotky receptu Pražská brusle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!