Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Preclíky - pivní

fotka Preclíky - pivní
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Preclíky - pivní:

400 g polohrubé mouky  | 100 g tuku  | 2,2 dl vlažného piva  | 1 ks žloutek  | 20g droždí  | 1 lžička cukru  |  mletý pepř  |  sůl  |  mouka na vál  |  hrubá sůl na posypání  |  Na potření:  | 1 ks žloutek  | 0,5 dl piva

Postup přípravy receptu Preclíky - pivní:

V míse smícháme 2 lžíce mouky s cukrem a rozdrobeným droždím, vše zalijeme částí vlažného piva a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přelijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk, přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a důkladně propracujeme na hladké těsto, které necháme 45 minut kynout v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na malé díly a na pomoučeném válu z nich vyválíme dlouhé tenké válečky. Stočíme je do preclíků, rozložíme na plech s papírem na pečení, lehce potřeme žloutkem smíchaným s pivem, posypeme hrubou solí (můžeme použít i mák nebo kmín) a upečeme dozlatova při 170°C.


Fotky receptu Preclíky - pivní:

Preclíky - pivní
Fotky vložil: MichelePrg 
Hodnocení receptu Preclíky - pivní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !