Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Studentský pamlsek: Na chléb dáme salám podle chuti (doporučuji Vysočinu, pustí trošku tuku), na to položíme sýr a dáme zapéct. Pod salám můžeme ještě dát malinko másla. Tento jednoduchý recept nám zpestří snídani, ale m ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Vejce s nádivkou z husích jater: Máslo dobře rozetřeme s paštikou a se studenými žloutky. Osolíme, zakapeme citrónem a worcestrovou omáčkou. Stříkáme sáčkem do půlek bílků a dozdobíme kapií a petrželkou. ... ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Sázená vejce na rajčatech: Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Na másle osmažíme drobně nasekanou cibuli a opečeme na ní plátky slaniny. Přidáme rajčata, a když se opékají, rozklepneme na ně vejce. Necháme zhoustno ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Vejce po lotrinsku: Na pánvičce osmažte nasucho plátky anglické slaniny (případně plátky šoupněte pod gril). Vymažte máslem menší pekáček (nejlépe z varného skla – udělá na stole parádu), na dno rozložte opraženou anglic ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Plněné salámové koule: Gothajský salám nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm i se slupkou. Uděláme do nich kapsu, kterou naplníme cibulí, plátkovým sýrem, trochou kečupu, česneku a hořčicí. Kapsu zavřeme párátky a celé obal ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Zapečená vejce s chřestem: Vejce upravíme v octové vodě na ztracená a takto uvařená necháme okapat na utěrce a pak je balíme do plátků šunky a klademe do máslem vymazané zapékací misky. Na každé vejce klademe po jednom kousku c ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Paštikový mozeček: Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prohřejeme na ní paštiku a přidáme vejce. Za stálého míchání necháme ztuhnout, opepříme a osolíme. Jednotlivé porce posypeme jemně pokrájenou cibulí nebo na ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Pampeliškové smaženky: Nasbírat pampelišky před jejich upotřebením. Pracovat s němi rychle, protože se poměrně brzy po utržení zavřou.
Uštípnout květy od stonků. Naplnit mísu se 4 hrnky vody. Přidat 1 lžičku soli a citrono ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Nadívané smažené křupavé olivy: Namočit 3 lžíce strouhanky ve vývaru. Osmažit slaninu v olivovém oleji, přidat vepřové a hovězí a smažit déle.
Rozředit rajčatovou pastu vlažnou vodou a přidat ji k masu. Když je maso měkké, přidat ... …více»
|
22. 07. 2008 Předkrmy
Příprava receptu Pečená jablíčka plněná sýrem: Když se nám (například v září) sejde větší množství jablek a na štrůdl se už nemůžeme ani podívat, nebo pokud máme rádi (nejen na podzim) kombinaci slano-sladkých chutí, potom jablka rozkrojíme napůl, ... …více»
|