Postup přípravy receptu Prekmurský guláš:
Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na tenká kolečka a odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na menší kousky, ale ne úplně nadrobno. Maso podle potřeby očistíme, pokud chceme, a nakrájíme kostky. Hovězí maso krájíme na menší kostky, vepřové na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme větší kusy. Musí být větší, protože se budou dusit současně s masem. Česnek oloupeme a utřeme.
Na sádle (nebo oleji) osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a přilijeme studenou vodu. Pak přidáme nakrájené maso a brambory. Základ osolíme, okmínujeme, přidáme utřený česnek, kmín, rajčatový protlak a bobkový list, a promícháme.
Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Guláš není třeba zahustit, ale kdo chce, může jej zahustit trochou solamylu rozmíchaným ve vodě nebo strouhaným tvrdým chlebem. Podle chuti nakonec guláš okořeníme podle chuti.
Hotový prekmurský guláš podáváme teplý a zdobíme kolečky odložené cibule. Pro hladovce přidáme i chléb.