Použité suroviny receptu Převrácený datlový koláč:
1 kg datlí
| 150 g másla
| 1 hrníček polohrubé mouky
| 1 lžíce prášku do pečiva
| 1,5 hrníčku cukru
| 5 vajec
| 1 lžička vanilkové tresti
| 3 lžíce oleje
| 4 lžíce vody
Postup přípravy receptu Převrácený datlový koláč:
Datle podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Pak je naaranžujeme do kulaté vymazané formy do kruhu směrem ke středu slupkou ke dnu a posypeme cukrem. Ušleháme žloutky s máslem, zbylým cukrem a vanilkou. Postupně přidáme vodu a olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na datle. Pečeme asi 20 minut při teplotě 220 °C. Poté teplotu zmírníme (asi na 190 °C) a pečeme dalších asi 20-25 minut. Koláč vyndáme z formy tak, aby byl koláč uložený datlemi nahoře.
Fotky receptu Převrácený datlový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!