![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňský servítkový knedlík : Rohlíky nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm a necháme usušit. Potom zalijeme vlažným mlékem v němž jsme rozmíchali vajíčka. Rozpustíme máslo, přidáme do něj petrželku, sůl a muškátový oříšek. Z ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedlíky se žemlí a sójovou moukou: Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a spolu s kostičkami rohlíků, vajíčkem a sójovou moukou vypracujeme těsto - dvě šišky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 25 minut. Hotové knedlíky k ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehké chlupaté knedlíky: Den předem uvařené brabory spolu s oloupanými syrovými brambory jemně nastrouháme.
Směs vložíme na čistý plátěný ubrousek a šťávu z brambor vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, sůl a spojíme těsto. Z tě ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Purí: Smícháme všechny přísady a dobře propracujeme. Necháme asi 30 minut odležet a po té vyválíme placky v průměru asi 12 cm . Smažíme v rozehřátém oleji tak, aby celá purí plavala. Když purí vyplave na po ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celozrnné palačinky: Mouku smícháme se solí a vodou na lívancové těsto. Necháme alespoň 30-60 minut odstát. Rozehřejeme pánev, lehce potřeme olejem a naběračkou palačinku rozlijeme. Po 3-5 minutách otočíme na druhou stran ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přílohový grünkern: Cibuli a grünkern zlehka opražíme na oleji. Zalijeme předem ochuceným vývarem, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Na slabém ohni pak přikryté necháme podusit asi 35 minut, dokud nevznikne sypká hmota. ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špaldový kynutý knedlík: Mléko ohřejeme (max. na 40°C), osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stát v teple, než kvasnice vyplavou na hladinu. Prosetou mouku osolíme, vmícháme mléko s kvasnicemi a vejce. Těsto mícháme až se ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Špaldové knedlíky z bramborové kaše: Do mísy dáme mouku, bramborovou kaši, sůl, vejce a žloutek, sníh z bílku a vodu. Všechno dobře vypracujeme na hladké těsto. Necháme 15-20 minut odpočívat. Na sporáku ve větším hrnci uvedeme do varu vo ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Špaldové halušky: Do většího hrnce dáme vařit vodu (nesolit). Než voda začne vřít, připravíme těsto. Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, vejce, sůl a postupně přidáme vodu. Všechno dobře vymícháme. Těsto musí být ... …více»
|
![]() |
25. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sandřické knedlíky: Slaninu (nebo šunku, maso aj.) pokrájenou na kostičky rozehřejeme na pánvi do sklovita, přidáme drobně nakrájené rohlíky, opečeme do růžova, přidáme na kostky nakrájený lilek (cuketu nebo celer) a cib ... …více»
|