Vložil: | saskijka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Prima domácí pizza:
1 těsto na pizzu
| 1 konzerva dábelských toastů
| voda
| 1 konzerva sterilovaných žampionů
| 25 plátků gothaje
| 3 lžíce hladké mouky
| 5 vajec
| 1 zelenin. lečo
| 250 g eidamu
| koření na pizzu
| tuk na vymazání
| mouka
| trocha smetany
Postup přípravy receptu Prima domácí pizza:
Těsto na pizzu, k němuž přidáme pár lžic hladké mouky a trochu vody, si připravíme podle návodu na obalu, necháme chvilku odležet a vyválíme z něj placku podle tvaru plechu nebo pekáče, v němž budeme pizzu připravovat. Tu pak opatrně přeneseme na olejem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyššími okraji.
Těsto, do něhož se olej nepřidával, malinko potřeme olejem, jinak rovnou posypeme kořením na pizzu (nebo vlastním kořením podle chuti) a potřeme směsí z konzervy "ďábelské tousty". Pak slijeme vodu z žampionů (celé žampiony pokrájíme na kousky) a vyskládáme je na pizzu. Pokapeme kečupem a lečem ze sklenice. Na to poklademe plátky gothajského nebo jiného salámu (může být i nahrubo nastrouhaný) a bohatě posypeme strouhaným sýrem. V misce si rozšleháme vejce, do nichž přilijeme trochu vody a trochu mléka nebo smetany, a rovnoměrně jimi polijeme celou pizzu. Navrch můžeme ještě malinko posypat kořením a dáme tak na 30 minut zapéci.
Fotky receptu Prima domácí pizza:
Fotky vložil: Natural,katyakaty,MichelePrg,evabel,LeninkaV,evulaS33