4 ks pstruzi
| 200 g másla
| 1 litr vody
| 1 lžíce 8% octa
| 8 kuliček celého pepře
| 5 kuliček nového koření
| 2 ks bobkové listy
| 1 lžička vegety
| 1 ks cibule
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Pstruh na modro:
Do vody vlijeme ocet, přidáme rozpůlenou cibuli, vše uvedené koření, vegetu a omytou petrželku. Nálev vaříme zvolna asi 40 minut a pak jej přecedíme. Do vroucího čistého vývaru vložíme omyté pstruhy a 8 minut je zvolna vaříme. Nakonec je opatrně vyjmeme, přendáme na talíře a přelijeme rozpuštěným máslem. Pstruh na modro se podává s vyřenými bramborami.
Fotky receptu Pstruh na modro:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!