4 kuchyňsky upravení pstruzi (asi 1,5 kg)
| 1 svazek petrželky
| 1 svazek pažitky
| 1-2 stroužky česneku
| 50 g másla
| 50 g krémového smetanového sýru typu žervé
| sůl
| mletý černý pepř
| 8 plátků slaniny
Postup přípravy receptu Pstruh na slanině:
Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrolku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Část bylinkového másla dáme do břicha ryb, povrch potřeme zbylým máslem a obalíme každou rybu dvěma plátky slaniny. Pstruhy upravíme do pekáče, aby byly u sebe střídavě hlava a ocas. Pečeme ve vyhřáté troubě. V polovině pečení ryby obrátíme. Pstruh na slanině se podává s vařenými brambory posypané petrželkou.
Fotky receptu Pstruh na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!