Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruh se slaninou v mikrovlnce:
4 pstruzi
| 1 svazek petrželky
| 2 svazky pažitky
| 50 g másla
| 1-2 stroužky česneku
| 50 g krémového smetanového sýra
| 8 plátků slaniny
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Pstruh se slaninou v mikrovlnce:
Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V žáruvzdorné misce rozpustíme máslo (1 minuta) při 600 wattech, přidáme bylinky a olupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Část bylinkového másla dáme do břicha ryb, povrch potřeme zbylým máslem a obalíme každou rybu dvěma plátky slaniny. Pstruhy upravíme na plech mirkovlnky, aby byly u sebe střídavě hlava a ocas. Plech vložíme do mikrovlnky na mřížku ve střední poloze. Upravujeme 18-20 minut při 180 wattech a horním a dolním pečení 210 stupňů Celsia.
Fotky receptu Pstruh se slaninou v mikrovlnce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!