Postup přípravy receptu Pstruh se žampióny, šlehačkou a vínem:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a promícháme s pepřem, jednou kostkou houbového bujónu, strouhaným muškátovým oříškem a trochou nastrouhané citrónové kůry.
Osolíme, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni asi 10 minut podusíme.
Filé pstruha okořeníme vegetou, srovnáme po porcích do máslem vymazaného pekáčku. Přilijeme smetanu a posypeme nastrouhaným ementálem.
Vložíme do rozehřáté trouby a při 200°C pečeme asi 10 minut.
Podáváme s vařenými brambory a dílky citrónu.
Fotky receptu Pstruh se žampióny, šlehačkou a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!