Postup přípravy receptu Pstruzi se šampaňským vínem:
Do zapékací mísy dáme nasekanou šalotku, petrželku, bobkový list a rozložíme očištěné pstruhy. Zalijeme šampaňským, osolíme a opepříme. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut.
Poté stáhneme z pstruhů kůži a dáme ji zpět do výpeku. Pstruhy udržujeme teplé v míse.
Výpek povaříme a prolisujeme. Přidáme rajčatový protlak, vmícháme ve vodě vyšlehaný solamyl, přivedeme k varu a stáhneme z plotny. Vmícháme kousky másla a důkladně vyšleháme.
Nakonec vmícháme žloutky se šťávou z půlky citronu a dokořeníme. Omáčku nalejmeme na pstruhy a asi 10 minut zapékáme.
Fotky receptu Pstruzi se šampaňským vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!