Postup přípravy receptu Pudink s brusinkovým jablečným kompotem:
1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme dřeň a svaříme se skořicí, jablečnou šťávou a sirupem. Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a vyřízneme jádřince. Brusinky omyjeme a přebereme, plody přidáme do sirupové masy a ještě asi 8 min. povaříme na velmi mírném ohni.
2. Solamyl rozmícháme ve 3 lžících studené vody, nalijeme do kompotu a necháme přejít varem. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Poté smícháme vanilkový pudink, cukr a asi 6 lžic mléka. Zbylé mléko uvedeme do varu, přidáme rozpuštěný prášek a za častého míchání krátce povaříme. Pudink naplníme do formiček a necháme vychladnout. Obložíme kompotem.