Postup přípravy receptu Pudink s omáčkou z červeného rybízu:
Ovoce, cukr a 3 lžíce vody dáme do rendlíku a necháme zvolna vařit 5 minut, dokud ovoce není měkké. Necháme trochu vychládnout. Dno a stěny pudinkové formy o obsahu 900 ml vyložíme 6 krajíčky chleba, poté rozdělíme ovoce do formy, zakryjeme zbytkem chleba a zakapeme 3-4 lžícemi uchované šťávy. Na chléb položíme talíř a zatížíme. Uložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby chléb nasákl šťávu. Pro přípravu omáčky nalijeme uchovanou šťávu do rendlíku a přidáme rybízové želé. Necháme 2-3 minuty za stálého míchání zvolna vařit, dokud želé se želé nerozpustí. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme přelité rybízovým želé.