Postup přípravy receptu Pudink s pomeranči:
Mléko svaříme a pudink připravíme podle návodu na obalu. Za stálého míchání necháme trochu prochladnout. Pudinkové formičky (s obsahem 125 ml) vypláchneme studenou vodou a naplníme je pudinkem, který dáme do chladničky dokonale ztuhnout.
Čtyři z pěti pomerančů použijeme na omáčku. Rozřízneme je napůl, vytlačíme z nich šťávu, a tu svaříme s cukrem. Potravinový škrob smícháme s pomerančovým likérem. Směs vlijeme do horké šťávy, necháme přejít varem a poté vychladnout. Mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Zbylý pomeranč oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme blány a část jich pokrájíme. Pudink vyklopíme na talířky, porce obložíme pomerančovými měsíčky, posypeme je posekanou dužinou a přelijeme omáčkou. Ozdobíme proužky kůry.