5 vajec
| 3 dl smetany na šlehání
| 1 lžíce hladké mouky
| 300 g povařeného, příp. sterilovaného chřestu
| 1 pórek
| 100 g čerstvých žampiónů
| 150 g černých oliv bez pecky
| 100 g čerstvého špenátu
| 1 balíček listového těsta (400 g)
| čerstvě mletá možská sůl
| černý pepř
| muškátový oříšek
| 100 g eidamu nebo goudy
| 100 g ementálu
Postup přípravy receptu Quiche panaque:
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Fotky receptu Quiche panaque:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!