Postup přípravy receptu Quiche s cuketou a pstruhem:
Ze změklého másla, hladké mouky, 50 ml vody, špetky soli a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladu. Cukety omyjeme a nakrájíme na tenké podélné proužky, které zhruba 1 minutu blanšírujeme v osolené vodě - pak vyjmeme a necháme okapat. Z jablka dužinu nakrájíme na plátky a pokapeme je citronem. Uzenou rybu rozkrájíme na kousky. Vejce rozkvedláme s mlékem, osolíme a opepříme. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do kruhu a vložíme je do formy, aby okraj trochu přečníval. Těsto obložíme cuketou, jablkem i rybou a přelijeme vaječným mlékem. Koláč pečeme při 200°C asi 40 minut. Ozdobíme petrželkou.