Postup přípravy receptu Račí maso se pstruhy:
Pstruhy svážeme hlavou a ocasem k sobě. V hrnci svaříme vodu se solí, polovinou kopru a vínem. Raky krátce povaříme zvlášť ve vodě se solí, zbylým koprem a koprovým semínkem.
Z ocásků a klepet vybereme masíčko a krunýř roztlučeme v hmoždíři najemno. Roztlučený krunýř osmahneme na másle, přidáme mouku a doplníme vodou, ve které jsme vařili raky a necháme asi 30 minut probublávat.
Směs protlačíme sítem a ochutíme ji citronovou šťávou, smetanou, solí, pepřem a cukrem.
Přidáme račí maso a necháme je prohřát. Pstruhy vložíme do horkého vinného odvaru a necháme je v něm 10 minut povařit.
Na talíři je přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami kopru.