Postup přípravy receptu Rajčata s cibulí:
Rajčata omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odstraníme stopky. Cibuli očistíme, oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celá rajčata narovnáme do čistých připravených sklenic (4 sklenice po 750 ml) a proložíme koužky cibule. Čerstvý estragon omyjeme, osušíme, natrháme na větší kousky a spolu s česnekem přidáme do sklenic.
Do hrnce nalijeme 500 ml vody, přilijeme vinný ocet a bílé víno, přidáme sůl, cukr a mletý pepř. Směs uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Hotový nálev nalijeme na rajčata a sklenice důkladně zavíčkujeme. Sterilujeme ve vodní lázni nebo v zavařovacím hrnci asi 20 minut při teplotě 85 °C. Pokud máme větší sklenice sterilujeme delší dobu