Použité suroviny receptu Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou:
250 ml masového vývaru
| 250 g rajčat
| 1 cibule
| 250 ml zakysané smetany
| 30 g hladké mouky
| 30 g másla
| cukr dle chuti
| sůl
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Mouku rozmícháme ve smetaně. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Pak přidáme nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a osolíme. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni 15 minut. Potom omáčku propasírujeme přes síto a opět přivedeme k varu. Zahustíme moukou se smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a cukrem. Podáváme s vařeným hovězím masem a těstovinami.
Fotky receptu Rajčatová omáčka se zakysanou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!