Použité suroviny receptu Rajčatové koláče s mascarpone:
500 g listového těsta
| 120 g rajčatového pesta
| 250 g mascarpone
| 15 g nastrouhaného sýra typu parmazán
| 2 žloutky
| 8 velkých rajčat, pokrájených na plátky
| lístky z několika větviček tymiánu
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rajčatové koláče s mascarpone:
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.
2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.
3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.
Fotky receptu Rajčatové koláče s mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!