250 g ovesných vloček
| 250 g hladké mouky
| 150 g sušených rajčat naložených v oleji
| 3 dl mléka
| 20 g droždí
| 10 g soli
| čisté hliněné květináčky
| tuk na vymazání květináčků
Postup přípravy receptu Rajčatový chléb:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Ovesné vločky smícháme s moukou, přidáme sušená odkapaná rajčata nakrájená na větší kousky, vzešlý kvásek a sůl a vypracujeme nelepivé těsto.
Květináčky vymažeme tukem, na dno každého položíme kolečko vystřižené z papíru na pečení a naplníme je připraveným těstem asi do dvou třetin. Těsto necháme znovu vykynout, pak květináčky dáme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia a pečeme asi 35 minut.
Květináčky na pečení můžete použít opakovaně. Stačí když je omyjete čistou vlažnou vodou a před pečením necháte přes noc namočené ve vodě.
Před vložením do horké trouby by květináčky neměly být studené, jinak by praskly.
Fotky receptu Rajčatový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!