Cibuli rozkrájíme, celer a mrkev nastrouháme na struhadle. rozpálíme si v hrnci olej (můžeme i sádlo) a necháme cibulku a kořenovou zeleninu zesklovatět, poté zaprášíme moukou, vaříme cca 1 minutu a poté vše zalijeme vroucí vodou (cca 1,5 l), přidáme masox, protlak a půlku sladkého kečupu, vhodíme koření a bobkové listy a 1 skořici vcelku a dochutíme. Kdo by nevěděl (cukru tak 4 polévkové lžíce, soli 1 lžíci, pepř jak kdo má rád, a 1-2 lžíce octu). Necháme projít varem ochutnáme a popřípadě ještě dosladíme či dosolíme, podle toho, jak to máte rádi vy. A omáčku vypneme a necháme dojít, aby se spojily všechny chuti, nakonec přecedíme a podáváme s těstovinami, knedlíky a kdo chce, tak i s vařeným hovězím.
Dobrou chuť.
PS: Koření do perníku a skořice udělá omáčce velice jemnou a zajímavou chuť...
Vyzkoušejte další báječné recepty na rajskou omáčku:
Rajská omáčka s masem
Babicovy dobroty - rajská omáčka
Blesková rajská omáčka
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Babiččina rajská omáčka