Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajská omáčka trochu jinak:
2 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce cukru
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1 bobkový list
| 1/2 lžičky nového koření
| 1/2 lžičky celého pepře
| 1 hřebíček
| 3/4 l vývaru
| 1/2 kg rajčat nebo 1 protlak
| 2 barevné papriky
| sůl
| ocet
Postup přípravy receptu Rajská omáčka trochu jinak:
Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Poté vsypeme mouku a usmažíme jíšku. Přidáme koření a cukr a za stálého míchání směs opékáme dožluta. Pak zalijeme vývarem z kostky, přidáme pokrájená rajčata nebo protlak a za stálého prošlehávání přivedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí, pak procedíme a dochutíme cukrem, solí nebo octem. Nakonec do omáčky přidáme na proužky nakrájené papriky a ještě krátce povaříme. Podáváme s vařeným hovězím masem, s houskovými knedlíky, dušenou rýží nebo těstovinami.
Fotky receptu Rajská omáčka trochu jinak:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,Mangovka,katkina,MichelePrg,Vikitorie,Marci7,piskotik