Vložil: | Torta |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou:
2 kg rebarbory
| 250 ml vody
| z 1 čerstvého citronu šťáva
| asi 5 cm olupaný zázvorový kořen
| 1,5 kg cukru
| 115 g nasekaného nakládaného zázvoru
| 2-3 lžíce jemě nasekané zázvorové máty(může být i peprnná, ale přebíjí se chutě)
Postup přípravy receptu Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou:
Omyjte řapíky rebarbory a nakrájejte je na 2,5 cm dlouhé kousky. Vložte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu, vodu a přiveďte k varu. Přidejte oloupaný a na kousky nakrájený zázvor. Za častého míchání vařte tak dlouho, až rebarbora změkne. Pak zázvor odstraňte. Přidejte cukr a míchejte, až se zozpustí. Přiveďte směs k varu a povařte 10-15 min. tak, aby zhoustla. Lžící odstraňujte z povrchu pěnu. Přidejte nakládaný zázvor a mátu. Nalijte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte. Obraťte slenky vzhůru a nechte vychladnout. Skladujte na chladném a temném místě.
Fotky receptu Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!