Použité suroviny receptu Reveňový koláč s drobenkou a rumovým karamelem :
210 g hladké mouky
| 70 g moučky cukru
| 140 g másla
| 300 g rebarbory
| 140 g cukru
| 1 dcl smetany
| 40 g másla
| 80 g mouky polohrubé
| 100 g cukru
| 1 dcl rumu
Postup přípravy receptu Reveňový koláč s drobenkou a rumovým karamelem :
Z hl. mouky, cukru moučky a 100 g másla umícháme těsto. Dáme do formy a na několika místech ho propíchneme. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s 100 g cukru a dáme na těsto. Posyme drobenkou z 40 g másla, 40 g cukru a polohrubé mouky. Necháme péct při 170°C.
Mezitím si připravíme rumový karamel: na pánvi necháme rozpustit 100g cukru, zalijeme ho rumem a zjemníme smetanou.
Fotky receptu Reveňový koláč s drobenkou a rumovým karamelem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!