1 lžička pepře
| špetka mušk. květu
| 1/2 l vody
| 1 lžička nových koření mletých
| 200 g solamylu
| 1 lžička kari
| 600 g vepř. mletého masa
| 1/2 lžičky mušk. oříšku
| 6 str. česneku
| 1 lžička zázvoru mletého
| 2 lžíce vegety
| 150 g uzené slaniny
| 100 g hladké mouky
| 400 g hovězího masa mletého
| na obalení
| 50 g angl. slaniny
Postup přípravy receptu Řeznická sekaná:
Hovězí a vepřové mleté maso rozmixujeme s vodou na jemný prát. Přidáme směs koření, vegetu, solamyl nebo jiný škrob, hladkou mouku a najemno nakrájenou uzenou slaninu s prolisovaným česnekem. Hmotu dobře vymícháme.
Pekáček vyložíme plátkovou slaninou a rukama namočenýma do vody formujeme dvě šišky, které vložíme do pekáčku. Řeznickou sekanou pečeme 1 hodinu přikrytou při teplotě 180 °C. Pak ji odkryjeme půl hodiny pečeme do zlaté barvy.
Řeznickou sekanou podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou jako přílohu.