6 bílků
| 200 g cukru moučky
| 200 g mandlí
| 250 ml mléka
| 3 žloutky
| 70 g moučkového cukru
| 20 g škrobové moučky
| 100 g másla
| rum
| 200 ml šlehačkové smetany
| 300 g horké čokolády
| 70 g tuku
| 100 g čokolády
Postup přípravy receptu Řezy Domaša:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce vmícháme cukr a mleté mandle. Sníh rozdělíme na 2 plechy vystlané papírem na pečení. Pečeme pri 175 stupních 20-25 minut.
Žloutky vyšleháme s cukrem a škrobovou moučkou. Směs přilijeme do horkého mléka a mícháme do zhustnutí. Po vychlazení do masy přidáme máslo, rum a vyšleháme.
Smetanu zahřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Po vychlazení čokoládový krém vyšleháme, natřeme na rumový krém a přikryjeme druhým plátem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a řezy polijeme.
Fotky receptu Řezy Domaša:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!