Postup přípravy receptu Řezy rigoletto:
1. Těsto: Z másla, práškového cukru a přesáté mouky uděláme těsto, které na chvíli odložíme do chladničky. Studené těsto rozválíme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a napůl upečeme. Teplé, čátečně upečené těsto potřeme malinovým džemem.
2.Náplň: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pěnu nad párou zahřejeme, odstavíme a opatrně vmícháme sekané ořechy, kandované ovoce a rozinky. Připravenou směs navrstvíme na těsto a vložíme dopéci do trouby.
3. Krém: 3 vejce, práškový cukr a kakao utřeme dotuha nad parou. K vychladlé směsi přidáme změklé máslo a utřeme krém, který natřeme na vychladlé těsto.
Čokoládová poleva: Čokoládu nalámeme, spolu s máslem rozpustíme nad parou a utřeme hladkou polevu, kterou opatrně natřeme na náplň. Necháme ztuhnout, potom nakrájíme.