300 g rýže
| 1 ks cibule
| 1 stroužek česneku
| 200 g salámu nebu uzeného masa
| 2 ks papriky
| 1/2 litru vývaru z masoxu
| 100 ml bílého vína
| 2 špetky pepře
| 100 g strouhaného sýra
| kečup
| oregano
| bazalka
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Rizoto po italsku:
Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme rizoto po italsku strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Fotky receptu Rizoto po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!