Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s rajčaty, kuřecím masem a cibulkou:
400 g kuřecích prsíček
| 8 jarních cibulek /bílá část/
| 3 lžíce steril. hrášku
| 300 g rýže
| 1 bal. strouhaný parmazán
| 800 g masitých rajčat
| 200 ml bílého vína
| 400 ml vývaru
| 4 lžíce másla
| 8 str. česneku
| nať cibulky
| sůl a pepř
| 8 lístků rozmarýnu
| 4 stril. feferonky
Postup přípravy receptu Rizoto s rajčaty, kuřecím masem a cibulkou:
Masonakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Bílé cibulky nasekáme na drobno. Česnek jemně pokrájíme. Okapané feferonky jemně nakrájíme. Rýži propereme pod tekoucí vodou. Rajčata spaříme vařící vodou, zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka.
Na másle necháme zpěnit cibulku s česnekem, vsypeme okapanou rýži a ještě chvíli restujeme. Přidáme připravené maso, feferonky, sůl, pepř a rozmarýn. Vše podlijeme vínem a necháme přejít varem. Podlijeme vývarem a lehce vmícháme nakrájená rajčata. Dusíme velice zvolna pod pokličkou, dokud se tekutina nevsákne do rýže a vývar se neodpaří. Nakonec vmícháme sterilovaný hrášek a můžeme podávat.
Hotové rizoto rozdělíme na porce, posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme usekanou natí jarní cibulky.
Fotky receptu Rizoto s rajčaty, kuřecím masem a cibulkou:
Fotky vložil: Vlamape,miklis,Ježíšek,damami,alenab,tajnostii,Dadulina,Tomovix