2 menší řepy (dohromady asi 300 g)
| 1 cibule
| kousek zázvoru (může být i troška mletého )
| 800 ml zeleninového vývaru
| 2 lžíce oleje
| 300 g rýže
| 150 ml bílého vína
| 150 g kuřecích prsou
| sůl
| pepř
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Rizoto s řepou:
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli se zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou řepu a 10 minut podusíme. Potom zalejeme vývarem a vínem, vmícháme rýži a dusíme doměkka. Maso nakrájíme na proužky a na trošce tuku opražíme do měkka. Osolíme, opepříme. Dvěma lžícemi vykrajujeme z rýže velké halušky a klademe na talíře. Přiložíme maso a posypeme sýrem. Rýži můžeme klást na talíře i malou naběračkou, děláme kopečky.
Fotky receptu Rizoto s řepou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!